Köks Fakta

fredag 10 februari 2017

Pasta CarbonBolognese - Recept

Idag blir det ett litet hopkok ur frysen gjort med lite bonusmat.
Det blir en krock mellan 2 italienska klassiker....


Det är bra att ha en rejäl stekpanna - jag kör i woken
(köptes på IKEA för 99:- många år sedan - älskar den)


Recept Pasta CarbonBolognese: 2 port

165 g barilla gnoochi, förkokas, kyls ställs åt sidan
1-2 msk olivolja
125 g bacon, finstrimlat
65 g rödlök, skivad
½ dl rött vin
260 g köttfärssås (Bonusmat= frysrest)
1 dl kokvatten från pasta
20 g smör
ev persilja finhackad eller strimlad basilika


Börja med att förbereda pastan
Koka pastan enligt förp i välsaltat vatten
Häll av vattnet men spara 1 dl
Kyl pastan - ställ åt sidan

Hetta upp olivolja i stekpannan/woken
Fräs bacon nästan krispigt men inte bränt
Tillsätt rödlök, låt fräsa hastigt så den mjuknar lite
Tillsätt rött vin, låt sjuda till hälften är borta
Tillsätt pastavatten och avrunnen pasta
Låt sjuda 3-5 min, så det kokar ihop
Vänd ned smöret och låt det smälta ihop med pastan
Smaka av med grovmald svartpeppar
Garnera ev med persilja eller strimlad basilika
Servera omgående