Ville göra något snabbt och enkelt till middag ikväll
Detta är resultatet
Ska man göra carbonara ska man ha äggula och inte grädde
Jag valde att reda med grädde istället för äggula - för det
skulle vara enkelt
2 port
1 msk rapsolja
½ vitlöksklyfta, riven
1-2 krm baskrydda
1 -1½ tsk oregano, torkad
1 msk finhackad purjo (hade en bit i kylen)
grovmald svartpeppar
Hetta upp smör och olja till det nästan slutar fräsa
Tillsätt svampen och stek på hög värme medan du rör
försiktigt i ca 3-5 min
Krydda med baskrydda och tillsätt vitlöken
Fräs hastigt och tillsätt oregano och grädde
Låt sjuda ett par minuter, smaka av med baskrydda och
oregano
Tillsätt pastan och låt såsen sjuda in i pastan medan du rör
sakta i ca 3-5 mn
Servera med grovmald svartpeppar