Köks Fakta

måndag 30 januari 2017

Vegetarisk Typ Carbonara - Recept


Ville göra något snabbt och enkelt till middag ikväll
Detta är resultatet

Ska man göra carbonara ska man ha äggula och inte grädde
Jag valde att reda med grädde istället för äggula - för det skulle vara enkelt

2 port
180 g tagliatelle, kokade al'dente, kyld
20 g smör
1 msk rapsolja
150 g färska champinjoner, skivade
½ vitlöksklyfta, riven
1-2 krm baskrydda
1 -1½ tsk oregano, torkad
1 msk finhackad purjo (hade en bit i kylen)
1 dl grädde
grovmald svartpeppar


Hetta upp smör och olja till det nästan slutar fräsa
Tillsätt svampen och stek på hög värme medan du rör försiktigt i ca 3-5 min
Krydda med baskrydda och tillsätt vitlöken
Fräs hastigt och tillsätt oregano och grädde
Låt sjuda ett par minuter, smaka av med baskrydda och oregano
Tillsätt pastan och låt såsen sjuda in i pastan medan du rör sakta i ca 3-5 mn


Servera med grovmald svartpeppar