Hade köpt hem på tok för mycket ägg - och kan inte bara äta
omeletter och kokta ägg - hade att välja mellan pannkaka och makaronipudding...
länge sedan jag åt makaronipudding så det fick det bli.
Vad som är bra med makaronipudding är att det är ju som en
pastapytt, man tager vad man haver.
Mängderna i receptet är exakt som jag gjorde
Men det går ju att justera lite hur man vill ha det.
Makaronipudding
Ingredienser: 4-6 port
2 msk flytande smör eller rapsolja
Äggstanning:
2½ dl grädde
1 tsk baskrydda
1 krm svartpeppar, grovmald
Gör så här:
Koka makaroner i rikligt med saltat vatten enligt
förpackningens anvisning.
Låt rinna av.
Under tiden hackar och skär du alla ingredienser
Vispa ihop äggstanningen och blanda i ca 50 g av den rivna osten
Fräs bacon i smör eller olja i en stekpanna
Tillsätt löken och korven och fräs så allt får lite färg
Blanda makaronerna , purjon, fräset, och äggstaningen - rör
ihop
Häll i smörad form och toppa med resten av osten
Grädda i 200°C ,
i varmluftsugn (i vanlig ugn + 25°C )
ca 35 min.
DAGENS MIDDAG
Makaronipudding med Lantkorv & Bacon
Servera puddingen med lingonsylt
Nej - jag skojar inte - prova