Köks Fakta

söndag 22 januari 2017

Makaronipudding med Lantkorv & Bacon - Recept



Hade köpt hem på tok för mycket ägg - och kan inte bara äta omeletter och kokta ägg - hade att välja mellan pannkaka och makaronipudding... länge sedan jag åt makaronipudding så det fick det bli.

Vad som är bra med makaronipudding är att det är ju som en pastapytt, man tager vad man haver.

Mängderna i receptet är exakt som jag gjorde
Men det går ju att justera lite hur man vill ha det.


Makaronipudding
Ingredienser: 4-6 port
600 g makaroner
2 msk flytande smör eller rapsolja
125 g bacon, finstrimlad
260 g lantkorv (alt: falukorv) fintärnad
1 st röd lök, (ca 125 g), finhackad
160 g purjolök, finhackad
180 g riven ost

Äggstanning:
2½ dl grädde
8 st ägg
1 tsk baskrydda
1 krm svartpeppar, grovmald

Gör så här:
Koka makaroner i rikligt med saltat vatten enligt förpackningens anvisning.
Låt rinna av.

Under tiden hackar och skär du alla ingredienser
Vispa ihop äggstanningen och blanda i ca 50 g av den rivna osten

Fräs bacon i smör eller olja i en stekpanna
Tillsätt löken och korven och fräs så allt får lite färg

Blanda makaronerna , purjon, fräset, och äggstaningen - rör ihop

Häll i smörad form och toppa med resten av osten

Grädda i 200°C, i varmluftsugn (i vanlig ugn + 25°C) ca 35 min.


DAGENS MIDDAG
Makaronipudding med Lantkorv & Bacon
Servera puddingen med lingonsylt

 


Nej - jag skojar inte - prova