Idag bjuder jag på ett vegetariskt recept
Kockens Broccolipaj
Rune Edin
Ingredienser pajdeg:
130-140 gram smör
½ tsk salt
2-3 msk vatten
beroende på hur degen känns
Pajdeg - Gör så här
Hacka samman smör
och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en
slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen räcker väl
till en normalstor paj på cirka 26
cm i diameter.
Degen tål bra att
sparas i kyl eller frys, se bara till att packa in den i plast så den inte
torkar.
Tips: Kavla ut degen
på smörgåspapper så blir det enklare att få det tunt - jag körde smör, mjöl och
salt i matberedaren, när det såg riktigt smuligt ut tillsatte jag exakt 3 msk
vatten och körde sedan till slät deg - jag körde efter viktmåtten
Förgrädda pajskal
8-10 minuter i cirka 200 grader
Ingredienser
fyllning:
3 ägg
1 tsk timjan
3 msk knorr
grönsakskrydda (minst)
½-1 tsk baskrydda
(totalt)
Skär broccoli,
Riv ost
Vispa ihop grädde
och ägg
Krydda med
grönsakskrydda, timjan och baskrydda
rör ned lite ost.
Knorrs grönsakskrydda passar utmärkt med broccoli
Nu gör vi det sista:
Montera pajen -
botten, riven ost broccoli, äggstanning, riven ost
Grädda i cirka 180
grader i 45-50 minuter. Kolla efter 30 min om det börjar se bränt ut så täck
med ett foliepapper.
Efter 45 min - känn
i mitten om äggstanningen stannat. - om så, då är den klar.