Min tanke idag var
Thaipork in pot / Thaifläsk i pottan
Men tyvärr var jag slarvig med receptet och hade dålig koll
när jag handlade idag (slarvade bl.a bort färsk ingefära som jag vet att jag la
i vagnen)
Så nu när jag sitter och ska göra receptet så inser jag hur
många ingredienser jag glömt...
Så vi lämnar Thaivarianten och gör......
Asiatisk Bräserat Pot-Sidfläsk
Stekt Ris och Chili
Jag förberedde detta igår kväll
Hade jag startat direkt på
morgonen så hade jag kunnat göra alla förberedelser och tillagning med
brynfunktionen i min Crock-Pot
Sidfläsk 2-3 port - detta behövs:
Rapsolja att steka i
1 Grönsaksbuljongtärning + ½ dl vatten
(Jag hade ½ dl Grisfond istället för grönsaksbuljong)
1 msk Soja, kinesisk
1 msk Fish sause
1 tsk Sesamolja
1½ msk Ingefärapulver (slarvat bort den färska)
1 msk Honung
2 tsk Risvinäger
1 msk Sambal oleak
½-1 lit Vatten
Baskrydda
Rapsolja att steka i
Baskrydda
2 msk Chili, tunnskivad
½ dl Vatten
Sidfläsk - Gör så här:
Jag började med att karamellisera löken i olja på låg ärme i
ca 15 min
Sista 5 minuterna fick vitlöken följa med - Hällde över i en
bytta
Hettade upp rapsolja och stekte köttet hastigt runt om
Tillsatte, soya, fishsause, sesamolja, ingefära, honung,
risvinäger, sambal och ½ lit vatten - ge ett uppkok - häll över i byttan med
lök
Kyl - täck med folie- låt stå i kyl över natten
På morgonen - häll allt i din Crock-Pot och tillsätt vatten
så det nästan täcker köttet-
Kör på låg effekt i 5 tim
Lyft upp köttet, ställ åt sidan
Sila upp ca 1
liter buljong till en gryta på spisen
Reducera (koka bort vätska) buljongen till ca 1½-2 dl - ställ åt sidan
Hetta upp 1 msk rapsolja i en wok / stekpanna
Fräs champinjonerna hastigt
Krydda lite med baskrydda
Häll över i den reducerade buljongen
Nu ska allt göras klart för servering
Häll köttet i buljongen och sätt på låg effekt på plattan
Rör om lite försiktigt ibland
När riset nästan är klart öka värmen på köttet till max och
red ev av med lite maizena om du tycker det behövs
Stekt ris - Gör så här:
Hetta upp 2 msk rapsolja i en wok / stekpanna
Knäck ned äggen krydda med lite baskrydda och rör hastigt
ihop
Äggen ska vara så det är nästan rinnigt - lägg över på
tallrik en stund
Och igen hetta upp 2 msk rapsolja i en wok / stekpanna
Fräs, purjo och chili hastigt
Tillsätt riset och fräs hastigt
Tillsätt ärtor och vatten - rör om någon minut
Servera