Idag stod det bakning på agendan
Lyxade till ett recept jag skapade när jag jobbade på
Tvärbäcksskolan
Runes Tväråbäcksbröd d'lux
(d'lux = mjölk istället för vatten)
2 pkt Torr jäst
1 tsk Salt
1 msk Socker
1,3 lit (800g) Vetemjöl
(vetemjöl special = mer gluten)
(vetemjöl special = mer gluten)
Jag valde vetemjöl special - blir godare
Gör så här:
Blanda mjöl, salt, socker och torrjäst i degblandaren
Blanda lite snabbt
Värm mjölk och smör till 50 grader,
Tillsätt vätskan till mjölblandningen
Kör degmaskinen i minst 7 min (vetemjöl special minst 12
min)
Låt jäsa övertäckt 30-40 min
Arbeta ut degen i små bröd som lägges på smort ugnsform
eller smörpapper på ugnsformen
Jäs bröden övertäckta 30-40 min
Jag penslade bröden med ägg
Grädda i ugn 225 grader ca 8 – 12 min
Låt bröden kallna under bakduk
Det blev 6
st småbröd på 30 gr vardera
Och 20 st
småfrallor på 60 gr vardera
Recept på min mustiga köttfärssoppa --->>> HÄR