Hetta upp:
3 msk rapsolja
Fräs:
1 msk tomatpuré
½ st gul lök, grov hackad
1 morot, hyvlad med osthyvel
Tillsätt:
1 tsk sesamolja
2 tsk fish sause
1½ msk ingefärapulver
Låt sjuda i 15-20 min
Tillsätt:
½ st röd paprika, grovhackad
1 msk sambal oleak
Låt sjuda 15-20 min
Tillsätt:
1-2 pkt nudlar, lätt isärbrutna (typ 3 för 10kr)
1 tsk dragon
Sjud 5 min
Med Paprika och Sparris
Samt Stekt Ägg
Pölsa
1 tsk Salt
Koka upp, låt sjuda 15-30 min - grynen ska vara mjuka
Ställ åt sidan
Jag stod och valde mellan matberedare och köttkvarn
Det blev köttkvarn....
Så jag körde detta i köttkvarn
Sedan stekte jag delarna i omgångar, kryddade med lite salt
Hällde allt i en större gryta
2 msk kryddpepparkorm, mortlas, tillsätt i stora grytan
Toppa grytan med
½ Vatten
1 tsk Salt (till att börja med)
2 msk kryddpeppar finmald (jag gillar kryddpeppar)
1 msk
Worchestershire sauce
Sätt på locket och låt sjuda ca 15 min på låg värme
Vänd ned korngrynsgröten och tillsätt ½-1 liter vatten
Sätt på locket och låt sjuda ihop ca 15-30 min på låg värme
Lyft av locket och låt sjuda till önskad konsistens
Tipset:
Ni vet stockarna längst ned på sparrisen
Kasta dom INTE
Receptet:
Jag hade stockar i frysen, la dom i en kastull med 2
tärningar grönsaksbuljong
Täckte med vatten.och lät det sjuda i 20 minuter
Mixade allt rejält med mixerstav
(går bra i en matberedare
oxå.)
Passerade genom sil i en skål
Hällde tillbaka vätskan, toppade med ca 2 dl grädde
Kokade upp samtidigt som jag vispade soppan.
Tillsatte dragon och finhackad persilja.
Smakade av med salt o vitpeppar.
Redde av med lite maizena - till lätt krämig konsistens