Lär ju bli idiotförklarad
Så där gör man inte med revben
Men nu har jag gjort det
Benlöst Revben med Glace och Bensås
Skär bort revbenen från köttet så tajt som möjligt
Rub
2 tsk salt
1 tsk salvia
½ tsk rosmarin
½ tsk ingefära
2 tsk kryddpeppar, hel
½ tsk lökpulver
½ tsk timjan
Blandas och mortlas ordentligt
Glace
1 msk
chilisause
1 msk
teriyaki sause
1 msk honung
½ tsk ingefärapulver
½ tsk baskrydda
Gör så här:
Rubba köttet väl
Vik ihop och bind ihop
Lägg i plastpåse över natten i kylskåp
På morgonen la jag köttet i en
ugnssäker form med lite
vatten i botten
Stoppade in i kall ugn och
startade ugnen på 70 grader
Jag hade en termometer instoppad i
mitten av köttet på 67
grader
Sedan fick den stå i ugnen till
jag uppnått önskad temp
Tog ut den och lät den vila ca 30 min.
Medan köttet vilade så blandade jag glace
Nu gjorde jag en miss innan jag glaserade köttet
Jag tog bort snörerna runt köttet
Gör inte det
Låt dom sitta kvar till det är dags att skära upp köttet
Glacera köttet
Kör i 225 graders ugn till 70 graders innertemp
Låt vila 10-15 min
Skär upp och servera
Jag sparade revbenen och
kokade en fond till sås enligt
konstens alla regler.
Tyvärr så var jobbet med dom benen inte värt arbetet. (5
tim)
Jag blev tvungen att rädda smakerna med grädde vilket jag
inte alls planerat.
Jag gör en mycket godare skysås på 20 min
Dagens Middag
Glacerat Benlöst Revben - Low and slow
Råstekt Mandelpotatis med Rosmarin & Spenat
Smörstekt Sparris
Bensås
Kul experiment - och gott