Bonusmat
Recept på Kantarellsås och länk till Pannbiff längre ned
Receptlänk
Pannbiff med Lök från frysen
Fyllt Basmatiris från lördagens veganmiddag
DAGENS BONUSMIDDAG
Stekt Basmatiris
Pannbiff
Smörstekt Sparris
Kantarellsås
Toppat med Stekt Lök
Kantarellsås
1 msk smör
1 msk rapsolja
1½ msk vetemjöl
3-4 dl
mjölk (beror på hur tjock du vill ha den)
1 tsk dijonsenap
1 tsk muschroom soy
baskrydda
Hetta upp smör och olja när smöret slutar fräsa
Tillsätt svampen, minska värmen och krydda med lite
baskrydda
Låt fräsa på låg värme 10-15 min utan att det bränns
Pudra över mjölet och vispa ihop så det blir slätt
Vispa ner mjölken lite i taget och låt koka upp under
omrörning.
Krydda med dijon och soja
Låt sjuda 5 min.
Smaka av med baskrydda