Köks Fakta

måndag 16 maj 2016

Bonusmat - Stekt Ris, Kantarellsås, Pannbiff - Recept


Bonusmat
Recept på Kantarellsås och länk till Pannbiff längre ned


Receptlänk
Pannbiff med Lök från frysen


Fyllt Basmatiris från lördagens veganmiddag


DAGENS BONUSMIDDAG
Stekt Basmatiris
Pannbiff
Smörstekt Sparris
Kantarellsås
Toppat med Stekt Lök


Kantarellsås
1 msk smör
1 msk rapsolja
100 g gula kantareller
1½ msk vetemjöl
3-4 dl mjölk (beror på hur tjock du vill ha den)
1 tsk dijonsenap
1 tsk muschroom soy
baskrydda

Hetta upp smör och olja när smöret slutar fräsa
Tillsätt svampen, minska värmen och krydda med lite baskrydda
Låt fräsa på låg värme 10-15 min utan att det bränns
Pudra över mjölet och vispa ihop så det blir slätt
Vispa ner mjölken lite i taget och låt koka upp under omrörning.
Krydda med dijon och soja
Låt sjuda 5 min.
Smaka av med baskrydda