Kör en sista dag med lite julmat
Men jag gör ju inte som andra - jag gör så här
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0fOPxpKoMlS_0vEwMoZg-8bm_vNEqfgSwF08l9YHNnGbiT87fxxO4nL8Ln_rcNyPUEQAdM9dJ4j62UjGy_ouUNUb8Buu1RI64pgH6vGHYAVUDRnxCedtoSFh5N4ixbYuhbB9xzNH1clU8/s1600/2014-12-26+Janssons+Frestelse+04+1.jpg)
1 burk 220g Ansjoviskryddad sill, inkl skyn
3 dl Grädde
1-2 msk Kaviar
8 stora Potatisar eller 15-17 normala - strimlade
1 stor Gul lök eller 2 normala, tunnskivad
Panko ströbröd
Smör att smöra formen med
Smöra formen.
Sila av sillen - glöm inte at ta reda på skyn/lagen.
Strimla sillen, blanda grädde och skyn, smaka av med kaviar till dess du har den sälta du vill ha.
Finstrimla löken.
Skala och strimla potatisen.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2hVln0QPhLTDbNxYXcc95G0NRuRtfYhC78n634uwTF1m5jYgdGPLd2wMAXe8bK_ubNUMI3dIIJoapRQ_MoOZuwdxdMKPTtHXvlSb1d0LdUmakKX2od4_4sSYU2k9QGCtm8tEE83pZGNvi/s280/2014-12-26+Janssons+Frestelse+05.jpg)
Blanda Potatis, Lök och Sill i formen
Häll över Gräddskyn
Toppa med Pankoströbröd eller Ost
(hade ingen oststuvbit idag - därför panko)
Jag gillar att förköra 25 min 200g
(varmluft +25 grader i vanlig ugn)
Ta ut och låta det sätta sig 1 timme eller 5
Sedan kör jag ca 25-30 min till dess det är klart
Dagens Middag
Janssons Frestelse med Rödbetor
Och en Gene Tunnbrödsskiva med lite Julskinka och Whiskeysenap på
.Jag tror det blir vegetariskt imorgon