Känner mig lite uppspelt idag
Det är inte första gången någon gjort en Öppen Lasagne
Men det är det för mig
Dessutom får jag inviga mitt nya Bolognese recept som ni hittar längre ned.
Recept: Kockens Bolognese 2014
Olivolja att steka i500 g nötfärs - brynt
1 st hel vitlök - tillsatt till nötfärsen under bryning
150 g bacon - strimlad, brynt
2 st gula lökar - finhackade, svettade i panna
1 dl vatten
1 burk hela skalade tomater
4 dl ajvar
1 msk grovmalen svartpeppar
1 msk oregano
2 msk kalvfond
1 msk worcestershire sause
Blandas i gryta eller rymlig stekpanna med lock
Sjud under lock 2-4 timmar
Smaka av med salt - Klart att servera
Ost & Rosépepparsås
4 dl Gräddmjölk
2 tsk Rosépeppar
2 tsk Rosépeppar
1 msk Vetemjöl
25 g Smör
1 st Riven vitlöksklyfta
200 g Riven ost
100 g Cream Cheese
Baskrydda (1-9 Vitpeppar-Salt)
Gör så här:
Smält smöret och tillsätt vitlök o rosépeppar
Vispa i mjölet slätt
Tillsätt gräddmjölken under vispning - lite i taget
Låt sjuda i 5 minuter
Tillsätt cream cheese rör ihop
Tillsätt den rivna osten - rör ihop och ta från plattan
Smaka av med baskryddan
______________________________________
Titta gärna in i min grupp
på Facebook