Köks Fakta

söndag 23 november 2014

Ostsås: Så här gör jag

2014
Detta är mitt grundrecept
Har för det mesta i både grädde, cream cheese och mycket mera ost



Ingredienser: lämplig mängd till lasagne - gärna mer
1 lit               Mjölk
0,6 dl            Vetemjöl
50 g              Smör
1 msk           Vitlökspulver eller 1 riven vitlöksklyfta
200 g            Riven ost (gärna mer)
                     Baskrydda (1-9 Vitpeppar-Salt)

Ingredienser: Lämplig mängd till potatis o köttfärsgratäng
5 dl               Mjölk
1 msk           Vetemjöl
25 g              Smör
1 st               Riven vitlöksklyfta
100 g            Riven ost (gärna mer)
3 msk           Cream Cheese
                    Baskrydda (1-9 Vitpeppar-Salt)
 ___________________

Vad som kan vara gott är att tillsätta en annan krydda
t.ex. rosépeppar samtidigt som man tillsätter vitlöken
 ___________________

Gör så här:
Smält smöret och tillsätt vitlöken
Vispa i mjölet slätt
Tillsätt gräddmjölken under vispning - lite i taget
Låt sjuda i 5 minuter
Tillsätt cream cheese rör ihop
Tillsätt den rivna osten - rör ihop och ta från plattan
Smaka av med baskryddan

Klart