Köks Fakta

lördag 19 augusti 2017

Bönbiffar Garam Masala - Vegan - Recept


Min kompis som är vegan älskade dessa



Vegan Bönbiffar Garam Masala
Rune Edin



Fördelen med att förbereda detta ett par timmar eller dagen före är att smakerna sätter sig bättre i smeten

Detta behövs:
230 g smörbönon/stora vita bönor, sköljda
2 klyftor vitlök
4 soltorkade tomater
1 lök, grovhackad
0,5 dl persilja, finhackad
1 näve babyspenat
1 msk garam masala
1 tsk ingefära, torkad
1 tsk salt
2 msk maizena majsstärkelse
rapsolja till stekning

Gör så här:
Grovhacka löken och stek den mjuk i 2 msk olja utan att den bränns
Kyl löken - (gäller om man ska förbereda smeten ett tag före tillagning)

Lägg vitlök, soltorkade tomater, spenat, persilja och löken i en matberedare och mixa
Tillsätt bönor, sambal oleak, kryddor och maizena - Mixa slätt
Smaka av och krydda extra om du tycker det behövs
Ställ kallt till tillagning (om du förberett smeten tidigare)

Hetta upp ½ dl olja i stekpanna, minska värmen till hälften
Ta en sked och klicka ned biffar i pannan, platta till lite lätt
Doppa skeden i kallt vatten mellan varje biff - hjälper smeten att släppa från skeden

Stek till fin färg på båda sidor - var försiktig så dom håller ihop

Servera med ris och en god sås