Min kompis som är vegan älskade dessa
Vegan Bönbiffar Garam Masala
Rune Edin
Fördelen med att förbereda detta ett par timmar eller dagen
före är att smakerna sätter sig bättre i smeten
Detta behövs:
2 klyftor vitlök
4 soltorkade tomater
1 lök, grovhackad
1 näve babyspenat
1 msk garam masala
1 tsk ingefära, torkad
1 tsk salt
2 msk maizena majsstärkelse
rapsolja till stekning
Gör så här:
Grovhacka löken och stek den mjuk i 2 msk olja utan att den
bränns
Kyl löken - (gäller om man ska förbereda smeten ett tag före
tillagning)
Lägg vitlök, soltorkade tomater, spenat, persilja och löken
i en matberedare och mixa
Tillsätt bönor, sambal oleak, kryddor och maizena - Mixa
slätt
Smaka av och krydda extra om du tycker det behövs
Ställ kallt till tillagning (om du förberett smeten
tidigare)
Hetta upp ½ dl olja i stekpanna, minska värmen till hälften
Ta en sked och klicka ned biffar i pannan, platta till lite
lätt
Doppa skeden i kallt vatten mellan varje biff - hjälper
smeten att släppa från skeden
Stek till fin färg på båda sidor - var försiktig så dom
håller ihop
Servera med ris och en god sås