Härom veckan gjorde jag en lasagne baserad på fläskytterfilé
Den var så god att jag tycker den behöver ett eget inlägg
Här kommer det:
Fläskytterfilésås - Detta behövs:
1 msk smör
3 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
3 msk vetemjöl
1½ msk
mushroom soy
1 msk
worcestershire sause
½ tsk salt
1 tsk rosmarin
1 tsk grovmalen svartpeppar
3 msk oregano, torkad
Fläskytterfilésås - Gör så här:
Hetta upp 1 msk smör och 2 msk rapsolja
När smöret slutar fräsa
Tillsätt färs, lök och tomatpuré och bryn
Pudra över vetemjöl och rör om
Tillsätt tomatkross och vatten, rör om
Minska värmen till ca 1/6
Tillsätt resten, rör om, lägg på lock
Låt puttra på låg värme minst 60 min
(ju längre desto bättre, 2-3 timmar perfekt)
Rör om då och då så det inte bränner i botten
Smaka av med salt och svartpeppar. om det behövs
En variant på ragu bolognese / köttfärssås byggt på fläskytterfilé