1 msk rapsolja (+ ca ½ dl vatten)
2 msk chilisause
2 tsk oregano
1½ tsk baskrydda
½ dl créme
fraishe
½ dl
ströbröd
½ dl vatten
250-375 g
bacon (smaksak)
Gör så här
Började tidigare på dagen med att förbereda löken
Finhackade gul lök, lät fräsa försiktigt i oljan så löken
mjuknar
Tillsätt ev lite vatten och låt det sjuda in i löken
Låt kallna för det ska blandas med kalla ingredienser som
sedan ska stå och svälla i kylen någon timme
Blandade köttfärs, med resten av ingredienserna
(OBS !!!
förutom mozzarellan och bacon)
så det blev jämt fördelat - inte mer - segt ni
vet.
Ställ övertäckt i kylen 1-2 timmar så smeten får svälla
Lägg ut baconen i en sockerkaksform
Lägg i nästan hela färsen i formen och tryck ihop
Forma ett "dike" i färsen och skär ned mozzarellan
där
(pudra lite timjan över osten)
Toppa med resten av färsen, pressa ihop
Tippa över "limpan" i en ugnsform så baconändarna kommer under
Stoppade i kall ugn och starta den på 80 grader. - kör 1 tim
Sätt termometer i limpan och ställ in termometern på 68
grader
Höj värmen till 200 grader och stäng luckan.
När termometerlarmet piper så ta ut limpan ur ugnen och sätt
den under folie.
Nu är det bara att fixa tillbehören medan limpan vilar sig
fast och go
Baconlindad Mozzarellafylld Köttfärslimpa
Smörstekt kulpotatis
Treveckorssallad