Idag bjuder jag på 3 recept.
Kyckling, sås och kolhydrat.
Kycklingen: Detta behövs:
4 bitar kycklinginnerfilé
4 msk mjöl
3 tsk zigges chicken gourmet
1 tsk ingefära (torkad)
1 tsk kycklingkrydda knorr
1 ägg
1½ dl pankoströbröd
3 msk smör
2 msk rapsolja
Kyckling: Gör så här:
Lägg kycklingen i påsen
Blanda kryddor med mjöl och häll över kycklingen i påsen
Massera in allt ordentligt
Tillsätt ett ägg och massera in ordentligt
Tillsätt panko och massera in ordentligt
förslut påsen och låt kycklingen vila i kylen 30-60 min
Hetta upp en stekpanna med smör och olja,
När det slutar fräsa minska värmen på spisen till 3/6
Lägg ned Kycklinginnerfilléerna och bryn ordentligt båda
sidorna gyllenbruna
Jag kollade med termometer och lyfte upp bitarna ur
stekpannan när dom nådde 71 grader
Syrlig Sweetchilisås: Detta behövs:
Blandas väl - låt vila i kyl minst 1 timme
Pilaffris 4 port - detta behövs:
2 msk flytande smör eller olja
½ dl vitt vin
Pilaffris - gör så här:
Skala och finhacka lök.
Fräs löken glansig i smöret/oljan utan att det bränns(ca 3-4
min)
Tillsätt ris och buljongtärningen - rör om hastigt och
tillsätt vinet
fräs ca 1-2 min innan du tillsätter vattnet och lägger på
locket
Låt sjuda på låg effekt (2/6) i ca 20 min under lock
Lyft av locket, rör ned persiljan
Ställ åt sidan 5 min
Servera:
Pankopanerade Kycklinginnerfilléer
Syrlig Sweetchilisås
Pilaffris