Uppdaterad 2020-01-06
Detta är ett recept som ger dig en kanonbotten till din
pizza
Detta recept ger ca 3 pizzor!
Jag använder alltid torrjäst för det ger mig möjlighet att
ha hemma och inte behöva planera inför ett bak
Vill du ha färsk jäst så
behöver du ca 20 g
till detta recept.
(Då vet du att det blir en annan ordning på tillagnings sättet)
1 tsk salt
0,5 tsk socker
Blanda torrjästen med alla torra ingredienser i en
degblandare
Tillsätt 37 gradigt vatten i omgångar medan maskinen går
Kör degen minst 10 minuter för att frigöra allt gluten
(om du jobbar för hand 15-20 min)
Ta en tillräckligt stor bunke så den inte jäser över kanten
och täck ordentligt med en plastfolie.
Mjöla degen så den inte fastnar.
Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 45-60 min.
När degen jäst klart så delar du den i 3 delar och formar
till en boll.
Använd rätt mycket siktat vetemjöl när du jobbar med degen.
Låt vila i ca 10-15 min så blir dom lättare att jobba med.
Kavla degen tunn och lägg sedan den på ett bakplåtspapper.
Förgrädda degen ca 5-7 min i 225 graders ugn.
Då här långt kan du förbereda om du vill äta senare.
Toppa pizzan precis innan gräddning.
Tillbehören:
Jag brukar koka min egna pizzasås, men hade inte hemma
ingredienserna idag.
Så jag tog 2 msk tomatpuré, 1 dl chilisause och och lite
riven vitlök.
Blandade och toppade pizzorna med såsen och kryddade med
rätt mycket oregano.
Fördelade 250
g riven ost på såsen.
Skivade en gul lök och fördelade över pizzorna
Hade 400 g
färdig köttfärssås i frysen, fördelades över pizzorna
Avslutade med att klippa 200 g bacon över pizzorna
Avslutet:
Körde i 225 gr ugn 9 min
Pizza Disco med bacon