Idag blir det lite mixat - allt i ett
Det är bra om du har en stor belagd gryta + en rejäl
gratängform
Jag tog min älskade wokkpanna jag köpte på Ikea får ca 10-15
år sedan för 99:-
Receptet är upplagt med exakta mått - förutom kryddningen
som är en smaksak.
Jag tog rester av en köttfärssås jag gjorde i min Crock-Pot
för ett tag sedan
Du kan ta din favorit köttfärssås eller välja någon av dom
jag har lagt som länkar till längst ned i detta inlägg
Jag kör denna gratäng i 2 svep
Efter 20 min tar jag ut den och lägger på osten och kör 20
min till
Hade jag haft tomater hemma hade jag lagt tunna skivor på
kryddat med lite baskrydda innan jag la på osten och körde i 20 min till
Vad som är bra med den här gratängen är att du kan förbereda
den dagen före
Kör den 20 min - kyl - lägg på resten - ställ täckt i kylen
När du kommer hem så starta ugnen, ställ in gratängen - kör
20-25 min (den är kall)
Servera
Detta behövs:
Baskrydda
Gör så här
Starta ugnen på 200 gr varmluftsugn (vanlig ugn 225 gr)
Klipp bacon i pannan och smörfräs så du får baconflakes, rör
hela tiden
Tillsätt, lök, vitlök, potatis, 1 tsk baskrydda och grädde
Ge ett uppkok och låt sjuda några minuter
Smaka av med baskrydda
Tillsätt köttfärssåsen, rör om så det blandar sig bra
Häll över i gratängformen - kör 20 min - ta ut gratägen
Har du tomater så lägg på dom nu och krydda med lite
baskrydda
Täck med osten - kör 20 min till i ugnen
Köttfärssåsrecept: