Dagens paj blev "lite" välgräddad
- för jag slarvade med ugnsvärnen
Men i receptet är det rätt
Ingredienser pajdeg:
2-3 msk vatten beroende på hur degen känns
Gör så här - pajdeg:
Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat.
Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund
innan du kavlar ut den. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter.
Degen tål bra att sparas i kyl eller frys, se bara till att
packa in den i plast så den inte torkar.
Förgrädda pajskalet 10 minuter i cirka 200 grader
Ingredienser fyllning:
4 ägg (large)
200 skinka (finhackad)
Salt och svartpeppar
Gör så här - fyllning:
Vispa samman ägg och grädde
Krydda upp med salt o svartpeppar
Lägg riven ost och skinka i det förgräddade skalet
Häll över äggstanningen
Lägg resten av osten ovanpå
Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Kolla efter 30
min om det börjar se bränt ut så täck med ett foliepapper.
Efter 45 min - känn i mitten om stanningen stannat. - om så,
så är den klar.