redigerat 2018-12-31
Detta är en maträtt jag gjort förr och då blev den supergod
Men idag gjorde jag det besvärligt för mig....
Så receptet jag bjuder på idag bygger på det jag gjorde
förra gången
Bilderna är från idag
Porterpot Biff: 4-5 port
33 cl porter
3 msk muschroom soy (mrs chengs
2 msk kryddpepparkorn
3 msk kalvfond (konc)
3 msk syltlök
4 msk vetemjöl
Skär köttet i 5 lika stora skivor
(Jag har alltid fettet kvar pga smaken det ger)
Lägg i botten på pottan och tillsätt allt utom grädde och
mjöl
Kör på låg i ca 8 timmar
Vispa ihop grädden och mjölet slätt, rör ned i såsen
Kör 30 minuter till
Smaka av med baskrydda
Var försiktig när du lyfter upp köttet så det inte faller
isär
Lägg direkt på tallrik med såsen
Servera med din favoritpotatis och ev lingonsylt och
snittgurka