Köks Fakta

torsdag 29 september 2016

Ost och senapsstuvad Rigatoni - Recept


150 g rigatoni pasta,
3 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 tsk grovmald svartpeppar
1 tsk salt
1 msk socker
1 msk senap
½ dl riven lagrad ost
½ msk torkad persilja


Koka pastan enl paketet
Skölj och kyl
Hetta upp en större panna
Tillsätt smör och vispa ned mjölet så det blir slätt
Tillsätt mjölken i omgångar under tiden du vispar lätt
Låt sjuda ca 3-5 min
Tillsätt senap, salt, svartpeppar och socker
Smaka av och tillsätt mer kryddor om du vill
Rör ned pastan och persiljan, ge ett uppkok
Tillsätt osten rör om så osten smälter
Servera direkt


Ost och senapsstuvad Rigatoni
Stekt falukorv
Steksky