Köks Fakta

tisdag 20 september 2016

Apelsin & Nutellakaka - Recept




Detta recept är i grunden en engelsk sockerkaka
Recept ---->>>>Sponge Cake
 

Nu kör vi:

Väg 3 ägg
Ta sedan samma vikt av:
Smör, Rumsvarmt
Socker
Vetemjöl

Riv cest från en apelsin
(cest = apelsinskal - undvik det vita)
1 msk nutella


Lägg det mjuka smöret i en skål och vispa till en slät kräm
Tillsätt socker och vispa smeten vit och luftig
Tillsätt apelsincest
Knäck äggen i en separat skål och vispa ihop
Tillsätt dom vispade äggen till smeten, RÖR ihop - Vispa inte
Sikta ner mjölet och rör försiktigt ihop

Fördela hälften av smeten i en smord och mjölad form på ca 20 cm
Värm ca 1 msk nutella så den blir lite lättare att strila över kakan
Nutellan ska vara i mitten av kakan
Fördela resten av smeten över det

In i ugnen på 180 grader och kör ca 30 minuter
Kolla med sticka att kakan är genomgräddad

Skär inte kakan förrän den kallnat för nutellan är rinnig av värmen
Mitt foto är av varm kaka
Alltså - kyl och servera