800 gr potatis, tunnskivad
1 st rödlök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade, blanda med rödlöken
125 g mozzarella, riven
125 g lagrad ost, riven, blandas med mozzarellan
100 g lagrad ost, riven till gratinering
ca 50-100 g smält smör
baskrydda
Pensla lämplig gratängform med smör
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyj8h4TR0999rHT6QnsTuQMdak2AWBsSR0ofCOi6FCKyNLSx4fWWJHnjaaZYnXodgYq3OAudLVj0zD2oYEFOFiwBYfJtS2t_SrH9JRQzy6zeq2ge5bQ43NdDvvjZinjYUNQHKRZn1rBYQn/s640/2016-07-13+Ost+o+Potatisgrat%25C3%25A4ng%252C+Lax+06%252C1.jpg)
Krydda med baskrydda
Lägg på hälften av löken och vitlöken
Lägg på hälften av mozzarellablandningen
Strila 3-4 msk smör över
2,) Lägg på ett lager till potatis
Krydda med baskrydda
Lägg på resten av löken och vitlöken
Lägg på resten av mozzarellablandningen
Strila 3-4 msk smör över