Köks Fakta

lördag 16 juli 2016

Ost & Potatisgratäng - Recept



800 gr potatis, tunnskivad
1 st rödlök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade, blanda med rödlöken
125 g mozzarella, riven
125 g lagrad ost, riven, blandas med mozzarellan
100 g lagrad ost, riven till gratinering
ca 50-100 g smält smör
baskrydda


Pensla lämplig gratängform med smör

1,) Lägg ett lager potatis i botten
Krydda med baskrydda
Lägg på hälften av löken och vitlöken
Lägg på hälften av mozzarellablandningen
Strila 3-4 msk smör över

2,) Lägg på ett lager till potatis
Krydda med baskrydda
Lägg på resten av löken och vitlöken
Lägg på resten av mozzarellablandningen
Strila 3-4 msk smör över

3,) Lägg på resten av potatisen
Krydda med baskrydda
Strila 3-10 msk smör över (smaksak)
Lägg på osten till gratineringen

Jag körde 200 grader i 30 min + 15 min under folie - (varmluftsugn)



Ost & Potatisgratäng
Lax med knaperstekt skinn (felvänd)
Gurk och senapsmajonäs