Köks Fakta

lördag 30 juli 2016

Kalkonsallad - Dressing - Mer Kalkon - Recept


Dag 2 i min salladsvecka

Idag blir det - Kalkonsallad
Men så mycket mera - Häng med



Kalkonen var bonusmat ur frysen

Här kan ni läsa mer om det:


Recept
1 st Kalkonbröst i ugnsform på ugnsplåtspapper
Krydda med
1 msk kycklingfond
½ msk honung
1 tsk american bbq krydda (santa maria)

Kör i 200 graders ugn till 68 graders innertemp
Ta ut - lägg på skärbräda - Täck med folie
Låt vila i ca 30 min
sätt i kyl till dess den är kall
Skiva tunt i bitar
Blanda med salladen


Salladen bestod av:
Isbergssallad
Fin hackad kalkon
Grön ärtor, snabbkokta och snabbkylda
Majs
Ost, tärnad
Kokta kalla makaroner
Kokt ägg
Dressing


Recept - Dressing
2 del créme fraische
1 del majonäs
2 del chilisause
ev grovmalen svartpeppar