Köks Fakta

onsdag 27 april 2016

Fylld korv - Panerad Potatis - Recept på en höft

Hade ju planerat äpple och tomat till korven - förra veckan
Idag var tomaterna fel färg.....

Då hittar vi på något annat


 Delade falukorven på mitten och skar skåror i den
Blandade ihop en röra med ca:
½ dl Ketchup, 1 dl Senap, ½ dl Rostad Lök
Fyllde varje skåra med ca ½ tsk röra
Varannan skåra satte jag en bit ost i 
och i den andra en skiva snittgurka
(se bild ovan)
Toppade med massa riven ost


Kulpotatis på burk - sila bort vätska
Ta potatisen i en bytta
Häll över 2 msk olivolja
Krydda med baskrydda och paprikapulver
Häll över 2 msk ströbröd och vänd runt


Lägg potatisen bredvid korven i formen 
Kör 20 min på 225 graders ugn (-25 gr i varmluftsugn)


Servera med en god sallad