Köks Fakta

lördag 2 april 2016

Crock-Pot Äppelbräserad Picnincbog - Recept




1,3 kg, picknicbog, grova skivor
(funkar med karré oxå)

Marinad
1 tsk rosmarin
2 tsk ingefära
1 tsk svartpeppar, grovmald
3 tsk kött & grillkrydda, knorr
1 dl äppeldryck, konc
2 tsk kalvfond, konc
Blanda köttet hastigt i marinaden
Se till att det kommer kryddor överallt

Lägg i stekpåse
1 stort äpple, grovskuret
(jag hade "granny smith")
1 kanelstång
1 msk vitlökssmör
Lägg i köttskivorna
Häll i marinaden

Häll 2 dl vatten i pottan
Lägg i stekpåsen i pottan lägg på locket,
Men låt stekpåsens öppning vara utanför locket
Kör 6 timmar på låg värme
Done


Medan köttet tillagas kan man förbereda

Tillbehören

Recept --->>> Ostgratinerad Potatishög <<<---Recept

Recept --->>>  <<<---Recept


----------

Ta upp stekpåsen ur pottan,
Klipp av ett hörn och ta vara på skyn - det ska bli sås
Låt köttet vila medan du gör såsen

Jag fick ihop 4 dl äppelsky 
vilket är för lite till allt kött (6-7 port)

----------


Sås
25 g smör
2 msk vetemjöl
4 dl äppelsky
4 dl vatten
2-4 msk kalvfond
baskrydda




Hetta upp smöret,
Pudra över mjölet, vispa
Tillsätt äppelsky och vatten i omgångar under vispning
Låt sjuda ca 5 min
Tillsätt 2 kalvfond till att börja med - vispa ihop
Smaka av med mer kalvfond + baskrydda om det behövs

Dagens Middag
Crock-Pot Äppelbräserad Picnincbog
Äppelsky
Ostbakade Coctailtomater med doft av Vitlök
Gratinerad Potatishög