(funkar med karré oxå)
Marinad
1 tsk rosmarin
2 tsk ingefära
1 tsk svartpeppar, grovmald
3 tsk kött & grillkrydda, knorr
2 tsk kalvfond, konc
Blanda köttet hastigt i marinaden
Se till att det kommer kryddor överallt
Lägg i stekpåse
1 stort äpple, grovskuret
(jag hade "granny smith")
1 kanelstång
1 msk vitlökssmör
Lägg i köttskivorna
Häll i marinaden
Häll 2 dl
vatten i pottan
Lägg i stekpåsen i pottan lägg på locket,
Men låt stekpåsens öppning vara utanför locket
Kör 6 timmar på låg värme
Done
Medan köttet tillagas kan man förbereda
Tillbehören
Recept --->>> Ostgratinerad Potatishög <<<---Recept |
Recept --->>>
<<<---Recept |
----------
Ta upp stekpåsen ur pottan,
Klipp av ett hörn och ta vara på skyn - det
ska bli sås
Låt köttet vila medan du gör såsen
Jag fick ihop 4
dl äppelsky
vilket är för lite till allt kött (6-7 port)
----------
2 msk vetemjöl
2-4 msk kalvfond
baskrydda
Hetta upp smöret,
Pudra över mjölet, vispa
Tillsätt äppelsky och vatten i omgångar under vispning
Låt sjuda ca 5 min
Tillsätt 2 kalvfond till att börja med - vispa ihop
Smaka av med mer kalvfond + baskrydda om det behövs
Dagens Middag
Crock-Pot Äppelbräserad Picnincbog
Äppelsky
Ostbakade Coctailtomater med doft av Vitlök
Gratinerad Potatishög