Köks Fakta

tisdag 23 december 2014

Runes Juliga Revben - Recept


Runes Juliga Revben 2014
Rune Edin
2 kg            Revben

Rubb:
2 tsk           Kryddpepparkorn
1 tsk           Salvia
2 tsk           Salt
1 tsk           Kanel

Mortla kryddorna
Klappa in dom i revbenen

Jag la dom på galler - ben nedåt
Hade vatten under (ska bli sås senare)
Täckte formen med folie
Körde i 125 graders ugn - 2,5 tim

Ta ut revbenen ur ugnen
Sila bort vätskan (ska bli sås senare)


Höj ugnen till 225 grader
Koka glacen
Skär revbenen i bitar
Pensla alla revben runt om

Till glasering:
3 msk         Colmans senapspulver
1 msk         Skånsk senap
3 msk         Honung, flytande
2 msk         Sirap, mörk
2 msk         Kalvfond, konc
3 msk         Chilisås
1 msk         Ingefära, malen
1 tsk           Kanel
2 tsk           Svartpeppar, grovmalen
2 tsk           Salt

Lägg revbenen i formen igen
Glacera i 225 graders ugn 10 -13 min