Jag har haft frysen full med råvaror - och kämpat med att tömma den
Samtidig har jag längtat efter Pasta Bolognese
Så idag passar jag på att frystömma och göra en annorlunda Bolognese i pottan
Recept längre ner i detta inlägg
Jag fick matgäst ikväll och det var mycket trevligt
Vi har gjort ett upplägg var ikväll
Dagens middag
Pasta med skogsdoftande Bolognese
Mitt Upplägg |
Zuzz Upplägg |
I detta recept har jag förbrynt bacon och köttfärs, det är bara för att lyfta smakerna lite extra - det är inte nödvändigt - du kan bryta ned färsen och för dela ut bacon i pottan och det blir gott det med.
Receptet:
3 hg Köttfärs, brynt utan att röra för mycket så den blir "grov"
240 g Bacon, Skivad i bitar och brynt
2 Gula lökar, grovhackad
8 st Vitlöksklyftor, riven eller hackad
1 dl Trattkantareller, torkade som läggs i vatten
1 st Morot, grovriven
1 st Paprika röd, grovskivad
½ st Paprika grön, grovskivad
250 g Coctailtomater, hela
2 burk Hela skalade tomater
2 dl Älgfond
2 dl Chilisause
1 msk Worcestershire sause
1 msk Svartpeppar grovmalen
1 msk Rosmarin
2 msk Oregano
Allt blandas i pottan - täck med vatten
Kör 7-8 timmar på låg effekt i pottan
Smaka av med - Salt, Tabasco -
Red med maizena
Kör 30-40 min till
Servera med pasta
----------------------------------------
Av detta recept har jag förberett en pastagratäng till 3
personer, samt vi är 2 som har ätit oss rejält mätta, jag fryser in 2 rejäla
portioner med spagetti och bolognese, samt att jag har två byttor som hamnar i
frysen som kommer att räcka till 2 eller 3 personer.
-------------------------------------