Köks Fakta

tisdag 2 september 2014

Recept - Tjälknul med Gräddstuvad Blandsvamp

Kl 02,30 ett stycke fryst nätad fransyska stoppas in i ugnen på 60 grader
Penslad med 2 msk Dijondressing och massor av grillkrydda på det

Recept Dijondressing
2 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
½ vitlöksklyfta - riven
3 msk rapsolja
Blandas väl
Smaka av med lite salt & vitpeppar

03,15 - första delen av blogginlägget klart

Kl 21,45 - 19 tim 15 minuter senare - tog jag knulen ur ugnen, 
Penslade den med sky och lite flytande margarin
Höjde värmen till 225 g - Körde in den 15 min ytterligare
Lät den vila - stoppade in den i kylen till dagen därpå

Dagen efter:

Skar i tunna skivor och serverades med:
Gräddstuvad Blandsvamp, Stekt potatis och Svartvinbärsgelé på Salladsbädd

Recept Gräddstuvad blandsvamp
100 g blandad svamp, hackad i grova bitar
3 st schalottenlök, finhackad
1 tsk dijonsenap
1,5 dl grädde
1 klick smör
Salt o Vitpeppar (9 delar salt 1 del vitpeppar)

Fräs svamp och lök i smör
Tillsätt senap och rör om
Tillsätt grädde, låt sjuda några minuter
Smaka av med salt och pepprar
ev Red lite med maizena

Misstänker att det hamnar några skivor på en go'macka imorgon.