Länge sedan jag körde pottan - så nu är det dags igen
Med Högrev och rött vin
Och en massa annat gott
Ingredienser:
1,3 kg högrev
5 tärningar köttbuljong
1 msk rosmarin
1 gul lök
1 vitlök (inte en klyfta - en hel)
1 msk rödvinsvinäger
2 msk rosépeppar
2 msk syltlök
75 cl rött vin
vatten
ev maizena
ev baskrydda
ev maizena
ev baskrydda
Gör så här:
Lite olja, en skvätt vin, finfördelad köttbuljong, kryddorna, löken delad i 4 skivor och vitlöken delad i botten på pottan.
Dela på högreven och lägg i pottan, häll över vinet och täck med vatten, lock på - kör 10 timmar på låg effekt.
Lyft upp högreven och fördela den lite som en pulled pork, ställ åt sidan.
Tillsätt syltlöken, och koka ner rödvinsskyn till ca 30 % av ursprungsvolym, smaka av med baskrydda
Red ev med lite maizena.
Lägg tillbaka köttet i såsen och låt allt bli varmt.
Servera med snittgurka eller rödbetor, lingonsylt och kokt potatis.
Mörare kött är svårt att hitta.
Imorgon blir det både soppa och fisk