Knöt upp och marinerade älgsteken
Marinaden:
2 tsk Lakritspulver, 2 tsk Grovmalen Svartpeppar
2 tsk Salvia, 2 tsk salt
0,5 dl flytande margarin (eller olja)
In med steken i 53 gradig ugn - med lite vatten i botten
Kör Steken i 18 - 24 timmar - Fyll på lite vatten ibland
Öka ugnen till 200 grader kör till innertemp 58 grader
Blanda skyn som är kvar med 4 - 5 dl grädde och 1 tsk lakritspulver
Koka upp och låt sjuda ca 15 min
Smaka av med muschroomsoy och lakritssirap
ev red med maizena
DAGENS MIDDAG:
25 timmars Älgstek
Polentabiff med Rödlök, Paprika och Kapris
Gräddsås med Lakrits och Salvia
Baconlindad Sparris
Baconros
Svartvinbärsgelé
Spenatmix
Polentabiff med Rödlök, Paprika och Kapris
Gräddsås med Lakrits och Salvia
Baconlindad Sparris
Baconros
Svartvinbärsgelé
Spenatmix
Jag och min gäst är rejält mätta i våra magar
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Ha en fortsatt trevlig helg