Sandsoppsoppa
20 g Torkad sandsopp (svamp)..kan göras med annan torkad svamp oxå
1,5 msk smör
7 dl grönsaksbuljong (2 tärningar)
1 msk tomatpuré
20 g ädelost
2,5 dl cremé fraishe eller
matlagningsgrädde
2 schalottenlökar eller 1 röd
lök
1 st vitlöksklyfta
salt,
vitpeppar, persilja
maizenaredning
Smula sönder svampen och koka den i liten mängd vatten i 15 minuter
Fräs den avrunna svampen med hackad lök och vitlök, tillsätt 1 msk tomatpuré
Tillsätt 2 buljongtärningar och lite av vattnet, mixa med stav eller i mixer
tillsätt resten av vattnet och riven ädelost samt grädden...rör om och låt
sjuda i ca 15 minuter
Smaka av med salt, vitpeppar och persilja
Red med maizena till krämig konsistens
Vintips :
Marques de Arienzo reserva Rioja art nr 2710