![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0GBRxOGpLKl8j65CxhhgQYpM1tSEhoZwHCSf_s31bhJVA_7T33lEvmb0ZXXVGFZT8NObcRu8H5qLyFSg8s1Hpdl60ayZBX92ApLM8XaXJ9iVSD2NIRxWFwemwQbu-lGZ8PIVsL8JuRAbtdN8_I1ANrqXn435oSo0gSOyGNU3nvDoXTGf5kX4H1vgMag/w640-h468/2022-05-21%20K%C3%B6ttf%C3%A4rss%C3%A5s,%20spagetti%2002.jpg)
Du behöver en stor gryta med lock.
25 g Smör eller stekmargarin
732 g Älgfärs
2 msk Tomatpuré
250 g Morot riven (3 st)
250 g Lök, hackad (4 st små)
15 g Vitlök, skivad (4 st)
170 g Champinjoner på burk (avrunnen vikt)
2 st Köttbuljongtärningar
2x400 g Hela tomater i tomatjuice (2 burk)
180 g Röd paprika tärnad (1 stor)
1-3 tsk Svartpeppar grovmald (jag tog 3 tsk)
2 msk Oregano
1 dl Ketchup
Salt
Maizena eller maizena redning
Bryn älgfärsen i stekfettet tillsammans med tomatpurén
Tillsätt lök och morötter, bryn ca 5-10 min
Tillsätt vitlök, champinjoner, buljongtärningar, tomater i tomatjuice, paprika, svartpeppar, oregano och ketchup.
Ge det ett uppkok medan du rör.
Sänk värmen till ca 1-2 på spisen, lägg på lock och låt sjuda 1 timme - Rör om då och då
efter 1 timme lyft på locket och peta söner tomaterna lite.
På med locket igen och låt sjuda 1 timme till - Rör om då och då
Smaka av med salt, svartpeppar och oregano.
Red med maizena eller maizena redning.
Servera med pasta