Köks Fakta

lördag 15 februari 2020

Biff Rydberg – Så här gjorde vi.. Recept




Ikväll fick jag besök av min vän Carina.
Hon hade med sig en bit oxfilé.
Så detta blev vår middag ikväll:


Biff Rydberg – Så här gjorde vi.

Ingredienser 3 port:

Kött:
500 g oxfilé, tärnad
30 g smör
Salt
Svartpeppar, grovmald


Lök:
100 g rödlök, tärnad
150 g gul lök, tärnad
25 g smör
Baskrydda (1 del vitpeppar och 9 delar salt)

Råstekt potatis:
700 g skalad potatis, tärnad
30 g smör
Baskrydda (1 del vitpeppar och 9 delar salt)


Senapsmousse:
1 dl vispgrädde, 40 %
1 msk strösocker
1½ msk dijonsenap
2 msk pepparrot, riven (vi hade på tub)
1 msk kapris
1 msk senapspulver, Colman's
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar, grovmald


Till servering
3 st äggulor

Jamen då kör vi………

Börja med att……… Korka upp vinflaskan så den får lufta….



Sedan så…..

Vispa grädden och sockret lätt till fluffig konsistens.
Tillsätt övriga ingredienser till senapsmoussen.
Vispa ett par tag till och smaka av med salt och peppar.
Täck med plastfolie och ställ kallt.

Stek löken på medelvärme i smör i ca 20 minuter tills den blir karamelliserad.
Smaka av med baskrydda, håll varmt.

Under tiden råsteker du potatisen i smör, kryddad med baskrydda

Stek köttet hastigt i smör och olja i en mycket het panna. Salta och peppra.

Servering:
Lägg upp kött, lök och potatis i fina rader.
Servera med senapsmoussen och äggulorna.




-------------------------------------------

Javisst ja - Förrätt:


Öl och bulle



#BiffRydberg #Senapsmousse