Köks Fakta

fredag 9 augusti 2019

Ostgratinerad tomatkassler i gräddsås - Recept




  

800 g kassler
40 g rödlök, tunnskivad (till 4 skivor kassler)
1 stor tomat i grova skivor (till 4 skivor kassler)
4 dl grädde
1 dl ketchup
1 st köttbuljongtärning, riven
2 tsk grovmald svartpeppar
2 tsk salvia
150 gr ost (till 4 skivor kassler)

Jag skar kasslern i 4 skivor (ca 200 g/skiva)
La kasslern i smord ugnsform
Fördelade löken på kasslerskivorna
Lägg en tomatskiva på varje kasslerskiva
Fördela osten övertomaterna
Vispa ihop grädde, ketchup och kryddorna
Häll gräddblandningen i ugnsformen

Gratinera ca 20 min 200 grader varmluftsugn
(+25 grader i vanlig ugn)

-----------------------------

Kvällens middag
Ostgratinerad tomatkassler i gräddsås serverat med jasminris.