Du behöver stekgryta/traktörpanna med lock och en stekpanna
smör och rapsolja att steka i
1½ msk curry
1 tsk spiskummin
1 tsk ingefärapulver
1 msk tomatpuré
2½ dl kokosgrädde
2½ dl kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
½ tsk salt ev lite till (smaksak)
maizenaredning
Vispa ihop kokosgrädde, kokosmjölk, sambal oelek och salt i
en bytta
Vänd ner paprikan och ställ åt sidan
Hetta upp stekgrytan med rapsolja
Fräs tomatpuré, curry, ingefära och spiskummin hastigt
Tillsätt lök och vitlök och fräs hastigt
Vänd ned kokosgrädde/mjölkblandningen, minska värmen till
1/3
Hetta upp stekpannan med rapsolja och smör
När smöret slutar fräsa, stek fläskytterfiléskivorna hastigt
på bägge sidor
Krydda ev med lite extra salt
Lyft över köttskivorna i stekgrytan, rör om, lägg på locket
Låt sjuda 20-25 min (innertemp på köttet ca 70 grader)
Red med maizenaredning till önskad konsistens.
Done
Söndagsmiddag
Fläskytterfilé i curry och kokosgrädde med paprika och chili
Serverat med ris