Det är lite förberedelser, men det kan du göra kvällen före
om du vill
Nu ska ärligt erkännas att det ni ser på bilderna inte är
det recept jag skrivit här.
Utan hur jag kommer att göra nästa gång
Även om
detta var gott, så blev det lite torrt.
Jag valde idag min Crock-Pot DuraCeramic 5,0L,
eftersom jag
kunde använda grytan till att göra grundsåsen i pottans gryta på spisen.
Nackdelen blev att det blev en hög "lasagne"
Nästa gång tar jag min Crock-Pot Multifunktionell 5.6 L ,
för att jag får större
yta på lasagnen och jag kan försteka och förbereda grundsåsen direkt i enheten.
Ingredienser 5 port
rapsolja
½ msk rosmarin
½ msk oregano
½ msk basilika
salt & grovmald svartpeppar
Gör så här:
Hetta upp oljan
Fräs morot, rotselleri, lök och vitlök ca 50 minuter utan
att det bränns
Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med i ca 3 minuter medan du
rör försiktigt
Tillsätt vatten, tomatkross, chilisause, rosmarin, oregano,
basilika, buljongtärningar och oatly imat.
Koka upp och låt sjuda några minuter
Smaka av med salt och svartpeppar
(jag hade rätt mycket svartpeppar från början, ger en
behaglig hetta på slutet)
Så här långt kan du förbereda kvällen före om du vill, bara
ställa kallt över natten
Tillsätt linserna, rör om ordenligt
Tillsätt den rivna osten i grundsåsen, rör om
Tillsätt pastan, rör om ordenligt
Kör ca 3½-4 tim på låg
Jag hade tänkt använda lasagnetter men hade inte det hemma,
därför tog jag farfalle som ser snarlika ut.
Min vän Janne rekommenderar:
Bästa veganosten heter Mozarellalike och är gjord på soja. En ost
som säljes färdigriven. Alternativ två blir Astrid och Apornas ost. Inte lika
fet och smakrik men helt ok. Den smälter inte lika lätt som mozzarellan men om
du river den fint så funkar det.