Det här är en fuskvariant - det ska vara kalvfärs
Såsen körde jag bara på känn men längst ned i inlägget finns en länk till en kanongod rosépeparsås - samt till potatisgratängen som jag gjorde i min Crock-Pot
1 tsk salt
½ tsk kryddpeppar
ströbröd
2 msk smör - minst
2 msk rapsolja
Blanda köttfärsen (iskall)
med kryddor och ägg i matberedaren.
Tillsätt grädden försiktigt i stråle medan maskinen går.
Häll smeten i en skål och tillsätt osten och rör om
Ställ i kylen några timmar
Forma biffarna mellan handen och en sked blötta med kallt
vatten,
Vänd biffarna i ströbröd.
Stek ca: 6 min på var sida.
Servera med t.ex. potatis / ris, rosépepparsås och lingonsylt
Wallenbergare-typ
Potatisgratäng
Rödvin & rosépepparsky
Receptlänkar: