Köks Fakta

torsdag 17 november 2016

Wallenbergare - typ - Recept




Det här är en fuskvariant - det ska vara kalvfärs

Såsen körde jag bara på känn men längst ned i inlägget finns en länk till en kanongod rosépeparsås - samt till potatisgratängen som jag gjorde i min Crock-Pot


500 g nötfärs 10%
1 st ägg
3 dl grädde
75 g getost riven
1 tsk salt
½ tsk kryddpeppar
ströbröd
2 msk smör - minst
2 msk rapsolja


Blanda köttfärsen (iskall) 
med kryddor och ägg i matberedaren.
Tillsätt grädden försiktigt i stråle medan maskinen går.
Häll smeten i en skål och tillsätt osten och rör om
Ställ i kylen några timmar


Forma biffarna mellan handen och en sked blötta med kallt vatten,
Vänd biffarna i ströbröd.
Stek ca: 6 min på var sida.


Servera med t.ex. potatis / ris, rosépepparsås och lingonsylt

Wallenbergare-typ
Potatisgratäng
Rödvin & rosépepparsky


Receptlänkar: