Det frågas ofta efter ett gott recept på Currykyckling
Jag tycker detta är gott
Jag har skrivit exakta mängder av vad jag använt
Men man behöver inte följa det slaviskt
Detta recept är rätt milt i smaken
Vill du ha mer krut i smaken öka mängden chilli
Curry Pot Kycklingfilé - Receptet
1½ msk curry
2 tsk spiskummin
1 msk tomatpuré
1½ dl vatten
1 tsk paprikapulver
1 tsk dragon
1 msk maizena ljus redning
baskrydda att smaka av med
*hemmagjord - ersätt med 2 dl kokande vatten som du rör ned 1-1½
hönsbuljongtärning
Jag har en Crock Pot Multifunktionel - så jag gör allt i
pottan
Kan du inte steka och koka i din slökokare får du göra vissa
moment på spisen
Börja med att hetta upp pottan på bryning (stekpannan) med
rapsolja i
Fräs först curry, spiskummin och tomatpuré hastigt
Tillsätt löken och fräs ihop - tillsätt 1½ dl vatten
Låt sjuda någon minut
Sänk värmen till låg på pottan - (tillsätt det från
stekpannan)
Tillsätt äpple, vitlök, chili och tomat
Lägg kycklingfileérna ovanpå
Jag hade tänkt dela kycklingfileérna i 2 bitar - men glömde
Häll över kycklingfonden och pudra paprikapulver på
kycklingen
Kör 4 tim på låg
Tänk på att tider skiljer mellan olika fabrikat av slökokare
Vispa ihop kokosgrädde och dragon
Tillsätt paprika och kokos.dragongrädden
Rör om och kör 30-45 min på låg
Lyft upp kyckling fileérna
Sätt pottan på bryning (häll innehållet i en gryta)
Vispa ned maizenan
Ge det ett uppkok - smaka av med baskrydda
Servera
Jag valde att servera det med
Recept --->>> Couscous-sallad <<<---Recept