Köks Fakta

söndag 30 oktober 2016

Baconlindad ostfylld pannkaka - Recept


Enkelt och gott - lättare och nyttigare än baconcrepes

150 g vetemjöl (2,5 dl)
3 g salt
500 g mjölk (5 dl)
3 st ägg
25 g smör
ost i önskad mängd
svartpeppar grovmalt
bacon

Häll mjöl och salt i en bytta
Vispa till en slät smet
Tillsätt äggen och vispa slätt
Tillsätt resten av mjölken och vispa slätt
Ställ gärna kallt och låt svälla lite (inte nödvändigt)


Jag tog min minsta stekpanna
Smälte smöret och hällde i pannkakssmeten
Vispade ihop smeten och gräddade pannkakor


Lät dom kallna
Sedan började fylla, rulla och vira (se bild)

Körde i ugnen 200 grader ca 17 min
Jag har en varmluftsugn, har du en vanlig ugn så är det + 25 grader

Baconlindad ostfylld pannkaka
Serverad med lingonsylt


Tror att lite smörslungat äpple vore gott till