Idag har det brutit ut....
Eller snarare igår när jag fick den här idén....
1 lit Mjölk
2 tsk Bikarbonat
8 ägg
1 tsk salt
Smeten fas 1 -
Våfflorna
Vispa ihop
Vetemjöl, bikarbonat
och salt med 8 dl
av mjölken slätt
Tillsätt resten av
mjölken, vispa ihop
Tillsätt crème
fraiche och äggen, vispa slätt
Smällt smör och
vispa i smeten
Grädda Våfflorna
----------
Serveras dom direkt
från järnet är dom frasiga och fylliga
----------
Sedan
provade jag att grädda 3 st
tunna pannkakor
(3 dl ) med samma smet
Men jag
tycker den blev för tjock.
Smeten fas 2 - Tunna
pannkakor
Vispa ihop
ytterligare
3 ägg, 2 dl mjölk, 25 g smält smör och en nypa
salt
Vispa ihop med
våffelsmeten som är kvar
Grädda pannkisarna -
om man vill kan man tillsätta lite rapsolja i smeten och få ett lite annorlunda
gräddresultat.
Dagens Middag
Syrliga Våfflor & Söta Pannkakor
Våfflor med Tzaziki
Våfflor med Lingonsylt
Pannkaka med Hjortronsylt
Det blev en rätt intressant smak som lockar till fler experiment
Tänker mig en god förrätt.
Provade även
Tzatziki och Lingon
Samt
Tzaztiki och Hjortron
Den sista varianten överraskade...
Om någon undrar...
Det blev 22 Våfflor & 20 Tunna Pannkakor