Idag gav jag mig på en 70-talsklassiker - igen
Men denna gång med Tysk Rindswurst
Till det behöver jag Duchessepotatis
(recept längre ned)
------------------
2st stora goa grillkorvar
(2 till varje korv)
lite senap (mängden är en smaksak)
lite ketchup (mängden är en smaksak)
3-4 tsk bostongurka
------------------
Lägg Duchessepotatis på botten på
smord ugnsform
(eller bakplåtspapper)
Ta två korvar och skär längs med
korven
så den går att vika isär men håller
ihop.
Lägg korvarna utvikta på moset
Lägg oststrimlor i botten på korven
Sätt 1 eller 2 strängar av ketchup
Sätt 1 eller 2 strängar av senap
Lägg ut bostongurkan över korven
Strö purjon på och mellan korvarna
Toppa med riven god ost
Gratinera i 200 graders ugn ca 18-22 min
Min Måndagsmiddag
Gratinerad Fylld Tysk Rindswurst
Duchessepotatis
Duchessepotatis
4 portioner
1-1½ dl grädde
20-30 g
smör
2 äggulor
1 tsk baskrydda (smaka av sedan om du vill ha mer)
1-2 krm curry (smaka av sedan om du vill ha mer)
Koka potatisen mjuk i välsaltat vatten
Ge smör och grädde ett uppkok
Häll potatisen i durkslag så vattnet försvinner
Pressa potatisen i grytan (för att få ett slätt mos)
Tillsätt äggulor och kryddor, rör ihop
Vispa i smör och gräddblandningen i omgångar, till fast
konsistens
Smaka av med mer kryddor och ev mer smör/grädde
Vispa inte för länge - då blir det tapetklister
(parmesan, västerbottenost eller annan smakrik ost funkar bra)
------------------
Jag hade hoppats på att få ett färdigt resultat som såg ut som Grillkorv med bröd
Men lyckades inte denna gång.
Men det går fler tåg - skam den som ger sig.
------------------