Idag så är huvudreceptet en enkel och god sås till fisk
Hummer & Skaldjurssås med Sting
Recept på Panerad Torsk Dream Dust Citrus medföljer
Idag valde jag Torskfilé men det finns många andra bra vita
fiskar.
Då kör vi.....
2-3 port
2-3 msk smör
3 msk rödlök, finhackad
2 tsk tomatpuré
1 tsk vetemjöl
½ dl mjölk
2 tsk hummerfond
1 tsk sambal olaek
1 msk finhackad persilja
2 msk räkor, skalade att toppa med
Hetta upp smör i en sauteuse/såspanna
Tillsätt, rödlök, purjo, och tomatpuré
Fräs hastigt utan att bränna
Pudra mjöl ovanpå, vispa snabbt ihop
Tillsätt mjölk ocCreme fraische i omgångar medan du vipsar
Tillsätt hummerfond och sambal olaek
Ge ett uppkok - Sjud 3-4 min, rör då och då
Ställ åt sidan till det blir dags att montera.
När fisken och tillbehören är nästan klara
Tillsätt persilja och räkor, rör om rejält och fräs ca 30
sek
Smaka av med salt om det behövs
Servera
(eller annan vit fisk)
2-3 port:
1-2 dl
vetemjöl + 1-3 tsk krydda
Ikväll valde jag Dream Dust Citrus
2 ägg + salt och vitpeppar (blandning 9/1)
1-2 dl
pankoströbröd
Blanda mjölet med Dream dust citrus och vispa ägget med
baskrydda
Sedan är det dags för dubbelpanering
Vänd fisken i mjölet sedan ägget och avslutningsvis i
pankoströbrödet
Det är viktigt att varje moment i paneringen täcker fisken
rejält - annars blir det svårt att få pankopaneringen att sitta fast
Hetta upp rikligt med smör och olja i stekpanna till det
slutar fräsa
Minska värmen till hälften lägg ned den panerade fisken
Smörstek på medelhögvärme på båda sidor till 55 graders
innertemp
Dagens Middag
Placerad på en Salladsbädd
Pankopanerad Dream Dust Citrus Torsk
Hummer & Skaldjurssås med Sting
Broccoli & Blomkål
Nu glömde jag resten - kommer bonusbilder längre ned
Toppat med
Stora Räkor och Gröna Ärtor
Bonusbild - glömde räkor och ärtor tidigare |
Bonusbild - glömde räkor och ärtor tidigare |
Bonusbild - glömde räkor och ärtor tidigare |
Mätt och belåten - så här skulle man få äta oftare