Grunden är en bryggargryta
Jag bjuder på grundreceptet oxå - längst ned
rapsolja smör
50 cl öl gärna mörkt (Falcon Bayerskt)
2 msk kryddpeppar, hel
Salt och grovmald svartpeppar
Maizena till redning
-----------------
Nu beskriver jag detta på två sätt till pottan
Variant 1 från morgonen till pottan start direkt
Variant 2 Förbered på kvällen före
-----------------
Variant 1 - starta på morgonen
Lite olja i pottan - lägg morötter och kålrot, salta lätt
Lägg i kryddpeppar och lagerblad
Hetta upp 2 msk o 1 msk smör i stekpanna
Stek kötten på högvärme till brynt runtom
Tillsätt vitlök, krydda med salt, kryddpeppar och grovmald
svartpeppar
Häll i pottan - Hetta upp 2 msk olja o 1 msk smör
Stek löken glansig, tillsätt buljongtärning + 2 dl vatten
Fräs en minut till medan du rör - häll i pottan
Toppa med 50 cl mörkt öl
Sätt locket på
-----------------
Variant 2 - så här gjorde jag denna gången
Lite olja i botten på Pottan
Lägg i kryddpeppar och lagerblad
Hetta upp 2 msk o 1 msk smör i stekpanna
Stek kötten på högvärme till brynt runtom, tillsätt vitlök
Krydda med salt och svartpeppar
Tillsätt morötter och kålrot, salta lätt
Fräs ytterligare 1 min - häll i pottan
Hetta upp 1 msk olja o 1 msk smör i stekpanna
Stek löken glansig, tillsätt buljongtärninar + 2 dl vatten
Fräs en minut till medan du rör - häll i pottan
Kyl - ställ in i kylen täckt över natten
Sätt i crockpot enheten ta bort ev plastfolie
Häll över 50 cl mörkt öl
Sätt locket på
Kör potta 6,5 tim på låg
Smaka av med salt och svartpeppar
Rör ned 2-3 msk maizenaredning
Kör ytterligare 30-45 min
Klart
-----------------
Idag serverar jag det med stekt ris
för att jag hade rester från i går i kylen.
Potatis eller Potatismos
Lingonsylt och Snittgurka hade varit mumma
---------------
Bryggargryta - Orginalet som jag utgick från
Som i grunden är ett recept jag fick lov att skapa från ett luddigt grundrecept i mitt arbete (900 portioner dessutom)
4 port Ingredienser
2-3 msk smör
Salt och peppar
Maizena till redning
Tillagning :
Bryn köttet i smör i en gryta, tillsätt löken samt vitlöken
och låt fräsa med en stund.
Häll över öl och lägg i buljongtärningar, låt sjuda i 2-3
timmar under lock.
Tillsätt morötterna och låt sjuda ca 20 minuter till.
Smaka av med salt och peppar.
Red med maizena
Servera med potatismos eller stekt potatis.