Jag har gjort Chili Con Carne så många gånger
Och jag har ett favoritrecept som är riktigt bra
Men idag kände att jag ville prova något nytt
Som dessutom är väldigt lätt att göra vegetariskt eftersom det är så lite kött i
Ta bort köttfärs och byt köttbuljong mot grönsaksbuljong
Valde idag ett grekiskt bröd som jag gillar
Rostade en tjock skiva av brödet
Och serverade brödet med en god sallad
& en mustig Chili Con Carne
Receptet
1,5 st gul lök i grova bitar3 vitlökskyftor, rivna
200 g nötfärs
2 msk rapsolja
bryn lök, vitlök och färs i oljan
Tillsätt
1 burk tomatkross
0,5 dl chili sause
2 st köttbuljongtärningar
3-5 msk chilikrydda (smaksak)
2 tsk spiskummin
1 st liten röd chili, hackad (jag tog ur kärnorna)
1 st stor röd paprika, grovskuren
Låt sjuda 5 min
Tillsätt
1 burk baked beans
1 frp stora vita bönor
Ge det hela ett uppkok - sänk värmen
Låt gona ihop sig på låg värme - strax under sjudning 20 min
Detta recept var nästa i klass med mitt favoritrecept