Köks Fakta

söndag 7 december 2014

Pocherad Pangasiusfilé & Smörstekt Hajmal

Min brordotter har hälsat på idag - det är alltid lika trevligt
Och idag åt vi lunch ihop

Dagens Lunch

Pocherad Pangasiusfilé & Smörstekt Hajmal
 Broccolimos
Majobea


Buljong till pochering
2 lit vatten
½ dl torrt vitt vin
4 st lagerblad
2 tsk kryddpeppar (hel)
3 st fiskbuljontärningar
1 msk fishsause
1 msk salt och vitpeppar

Kokade upp buljongen, lät den sjuda ett par minuter
lade ned vältinade fiskfileérna och stängde av plattan
Sedan fick det stå i 10 min 

Maria min brordotter gjorde broccolimoset
3 stora potatisar kokades i bitar för att det skulle gå fort
3 nävar broccolibuketter, hastigt kokta och rejält avvattnade
1 msk kokosolja
Mixades med 1 vitlöksklyfta, salt och svartpeppar



BTW

Pangasiusfilé = Hajmal