Köks Fakta

fredag 19 december 2014

Plommonspäckad, Lågvärmestekt & Glacerad Karré - Recept

Lite matnörderi
Blandade 
1 tsk Worecestershire + 2 tsk rödvinsvinäger + 2 msk kalvfond + ½ dl vatten

Fyllde sprutan och skickade in vätskan i köttet
Resten av vätskan satte jag i ugnsformen

Skar ett hål i karrén och fyllde med katrinplommon
 Saltade och bankade in svartpeppar på utsidan av karrén
Stoppade in i ugnen och startade den på ca 70 grader

Under tiden den var i ugnen förberedde jag en glace - Rör ihop:
1 msk Svartvinbärsgelé, 2 tsk Colmans senapspulver, 
2 msk Chilisås, 2 tsk Honung, 2 tsk Kalvfond, 
2 tsk Senap, 2 tsk Ingefärspulver, 1 msk Mango Chutney, 
1 msk Rödvinsvinäger och ½ tsk Salt

Körde till 67 graders innertemp - fylld på lite vatten mellan varven
( Det blir såsbas )

Tog ut karrén ur ugnen, ökade ugnen till 225 grader
Penslade glacen på köttet - och stoppade in i ugnen körde drygt 10-12 min
Silade skyn som fick bli grunden för såsen
Spädde med vatten, smakade av, redde med maizena

DAGENS MIDDAG

Plommonspäckad, Lågvärmestekt & Glacerad Karré

 Stekt Grönkålspotatis


Skysås


Och en klick Svartvinbärsgelé


Och med det - så blir det att vila på middagen.