Lite matnörderi
Blandade
1 tsk Worecestershire + 2 tsk rödvinsvinäger + 2 msk kalvfond + ½ dl vatten
Fyllde sprutan och skickade in vätskan i köttet
Resten av vätskan satte jag i ugnsformen
Skar ett hål i karrén och fyllde med katrinplommon
Saltade och bankade in svartpeppar på utsidan av karrén
Stoppade in i ugnen och startade den på ca 70 grader
Under tiden den var i ugnen förberedde jag en glace - Rör ihop:
1 msk Svartvinbärsgelé, 2 tsk Colmans senapspulver,
2 msk Chilisås, 2 tsk Honung, 2 tsk Kalvfond,
2 tsk Senap, 2 tsk Ingefärspulver, 1 msk Mango Chutney,
1 msk Rödvinsvinäger och ½ tsk Salt
Körde till 67 graders innertemp - fylld på lite vatten mellan varven
( Det blir såsbas )
Tog ut karrén ur ugnen, ökade ugnen till 225 grader
Penslade glacen på köttet - och stoppade in i ugnen körde drygt 10-12 min
Silade skyn som fick bli grunden för såsen
Spädde med vatten, smakade av, redde med maizena
DAGENS MIDDAG
Plommonspäckad, Lågvärmestekt & Glacerad Karré
Stekt Grönkålspotatis
Skysås
Och en klick Svartvinbärsgelé
Och med det - så blir det att vila på middagen.