Det pratas ju ofta i program typ halv 8 hos mig om att har du gjort detta från grunden - i kvällens inlägg ska jag vara väldigt specifik.
Jag har inte:
Odlat salladen, löken och rapsen till oljan, fött upp djuret, slaktat eller malt köttet, har inte kläckt ägget, gjort senapen, osv - ja, ni fattar.
Vad jag däremot gjort kommer nedanför bilderna
DAGENS MIDDAG
Trippelcheeseburgare
Med Cheddarost, Bröd, Sallad, Dressing, och 2 sorters Rålök
Och givetvis lite Extra Dressing på sidan.
Hamburgarna
480 g nötkött
2-3 tsk salt och vitpeppar
(9 delar salt och en del vitpeppar - TIPS - Blanda mycket, perfekt allroundkrydda)
Blandas hastigt och ställs övertäckt i kyl
Jag gjorde iordning detta kvällen före
När jag tillagade hamburgarna gjorde jag så här:
Jag hade 2 sådana här
La på plastfolie, rullade ihop 80 gram köttfärs och la ovan på plastfolien, täckte med ett ark plastfolie till och tog den andra och pressade ihop.
Man kan använda en hamburgerpress oxå - men jag hade glömt att jag lånat bort den när jag skulle börja idag.
Sedan stekte jag dom hastigt på hög värme i rapsolja och smör
Bröden (köpes) lade jag en skiva cheddat på vardera och stoppade i ugnen på 150 g i ca 5 min
Hemlagad Majonnäs
2 äggulor
4 dl matolja
1 msk fransk senap
salt och peppar
4 dl matolja
1 msk fransk senap
salt och peppar
Gör så här:
Alla ingredienser skall ha samma temperatur för att undvika
att det skär sig.
Blanda äggulor, salt, peppar och senap i en skål.
Tillsätt oljan försiktigt, i början bara droppvis, under
flitig vispning.
Smaka av med salt och peppar.
Om den blir för tjock kan man
späda med några droppar vatten
Det går även bra att köra alltsammans i en mixer.
Hamburgerdressingen
1-1,5 msk majonäs
2 msk chilisause
1 tsk senap - jag har slotts orginal
2 msk bostongurka
Blandas - smakas av med salt o vitpeppar - se ovan
Tveka inte - Prova