Recept längst ner
Lite pyssel - men så mycket godare
Hemmagjord Blodpudding
Serverad med
Stekt äpple & Bacon
Samt en rejäl klick Lingonsylt
Port ca 12,
Tid ca 2 tim,
Ugn 200 grader
1 liter blod (säljs fryst)
5 dl svagdricka eller öl
8 dl grovt rågmjöl
1 st stor gul lök
150 g smör eller margarin
1 msk salt
1,5 tsk malen kryddpeppar
1 msk mejram eller timjan
½ dl sirap
Beställ blodet i god tid
Tina i kylskåp 8 - 10 timmar
Sila blodet och blanda det med
svagdricka eller öl.
Tillsätt rågmjölet under
kraftig vispning.
Skala och hacka löken - fräs
den i lite av fettet och blanda ned i smeten.
Smält nu resten av fettet och
blanda ned det.
Tillsätt salt, kryddor och
sirap
Stek ett prov i en stekpanna
och smaka av.
Smörj och bröa 2 formar på 1,5
liter
Häll upp smeten till 2/3 av
formarna.
Ställ dom i en långpanna - och
täck formarna med aluminiumfolie.
Sätt in långpannan i nedre
delen av ugnen
Häll kokhett vatten vid sidan
av formarna
Grädda i vattenbadet 1 tim - 1
tim 15 min.
Prova med provsticka eller tandpetare som skall kännas torr när
puddingen är klar.
Låt puddingen svalna något innan
den stjälps upp.
Servera:
Nygräddad blodpudding med rårörda lingon, stekta äppelklyftor och stekt fläsk.
Jag har justerat lite i kryddningen men recept kommer från Vår Kokbok